Jallupullat (tai lähinnä se kastike, jossa jallua myös on)
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl demi glacea
2,5 dl vettä
2 rkl härkäfondia
1 dl kermaa
0,5 dl jaloviinaa
Sulata voi pannulla ja lisää siihen vehnäjauhot. Kun jauhot ovat ruskistuneet hiukan, lisää demi glace ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vesi ja fondi ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää lopuksi kerma, jaloviina ja kypsät lihapullat.
Lihapullaohjeita on maailma pullollaan, joten en jaa sellaista tässä. Jos oma suosikki pullaohje on vielä löytymättä, pyydän vain pitämään mielessä, että eri ohjeita tutkiessa paras on se, missä on vähiten muuta roipetta kuin jauhelihaa. Yksinkertaisimmillaan hyvät lihapullat tulevat jauhelihasta, suolasta ja yhdestä kananmunasta.
Kun puhutaan jauhelihapihveistä tai lihapullista, rasvaton jauheliha ei ole paras. Tässä jos missä on hyvä hetki kokeilla sikanautaa.
Suuri Ruokakriitikko innostuu kyllä jaloviinasta, mutta ei niinkään tästä kastikkeesta. Niinpä jatkossa jallupullat tehdään täällä ilman demi glacea, johon Suuri Ruokakriitikko kriittisyytensä lähteen identifioi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti